Tillbaka i verkligheten

Det känns som en evighet sedan jag var hemma. Har bara varit borta 6 dagar men det har varit en omtumlande vecka.  Kursen var mycket bra,  kursdeltagarna är underbara människor och Tällberg var dessutom hisnande vackert. Min slutsats efter Human Element är att jag ska sträva att leva i "varandet"  istället för att leva i/för "görandet".

Pack, packelipack pack

Jag packar, jag packar, jag packar.......Packpanik

Har hört att det i bloggvärlden finns packfantaster. Jag är inte en sådan, min resvana till trots. Åter igen kommer the true procrastinator fram. Vill inte, kan inte och har inte lust att packa. Det är just detta som leder till packpanik och till att jag alltid drar iväg med 3 gånger det jag behöver, minst. Tänk om X inträffar, eller Y häner, eller om jag måste Z????? För säkerhets skull packar jag ned hantlar, bikinivax, trivial pursuit, guidebok över São Paolo fast jag ska till Ghana, snöskor och en leatherman toolkit. Jag har till och med en ny fin RÖD väska att packa i men inte ens det kan få igång mig. Varför?

A red day in August

För att avsluta en härligt röd dag var det en underbart röd solnedgång och en mysig familjekräftskiva. Fingrarna är möra och passande rödaktiga då jag fått skala till småtöserna också. Imorgon bär det av till Tällberg för en veckas kurs i "The Human Element" (ja, det är kursens titel).

En liten passus - mina röda preferenser sträcker sig inte till politiken.

Carmens kläder

Bem vindos à casa cosmopolitana. Så var kläderna välkomna hem till mig.

image29

För en ynka 100-lapp fick jag en röd, glansig, högt slitsad, snäv kjol, ett rött linne och en röd flimsy tyllblus  (tror jag definitionen är?). Det var som sagt inte mycket kvar idag vid öppning men dessa tre plagg väntade på mig. De kommer dock att användas var för sig och tyllblusen kräver nog lite invänjning (tyll är so not me). Jag har ju till och med bloggat om att jag inte tror på tyll på mig. Är man nära 180 cm och har naturligt breda axlar är tyll inte det naturliga valet av material, fast vem vet när höstmörkret faller, kanske jag ångrar mig och gör ytterligare ett offer vid modets altare.

12 par röda skor

Inventerade som utlovat garderoben (nej inte vinden eller beachbagen eller...) och i nämnda garderob fanns 12 par röda skor.  Hmmm bara 12, det är väl inte så mycket? Förstår inte att folk tycker att jag nojjat in på röda pjuck. (Är här väldigt ironisk).

image28


För att få plats på bilden fick de tre sista paren vara singlar, däribland mina högklackade och tillika högt älskade loafers från Farrutx (uttala det korrekt - inte ens om man kan spanska).

Dessutom påpekade maken att det står ett par röda gummistövlar, ett par röda tofflor, 2 par röda flipflops, 1 par röda
badskor, 1 par röda surfskor, ett par rödblommiga trädgårdsskor i hallens skoställ. OK, jag har flera röda skor, som inte är med på bilden. I'm addicted to red, red shoes (det sista sjunges falskt till UB40s gamla hit).

Operans Garderobsstädning

Var förbi på Operans garderobsutförsäljning och fyndade en röd (vad annars) utstyrsel från Carmen. Dessvärre glömde både maken och undertecknad bort detta illustra evenemang igår, då vi planerat att hänga på låset. Det hade tydligen varit byst och smått hysteriskt. Det skulle ha varit roligt att komma dit då hattar, handskar, skor, smycken och väskor fanns kvar men nu får vi vänta tills om två år.

Fast kag fixade ju fina fötter istället.

Röda skor, del 1

Idag vädrades ett par röda favoriter. Ja, jag har en faiblesse för rött och en annan för skor, en ultimat kombo blir röda skor. Kan man ha för många RÖDA skor? Inventering av fotbeklädnad kommer under hösten.


image27

Bockholmen

På tal om matfrieri, igår tog jag med min mamma på en sen långlunch på Bockholmens Hav & Restaurang. Personalen var rätt överstressad då lunchen varit välbesökt men maten var väldigt pigg. Färskpotatiskrämen med löjrom var, som vanligt, sagolik. Räk- och sparrissalladen var mycket fräsch även om ägget pocherats lite för länge. Avslutningen med chokladtryffel var klockren. Efter denna måltid var vi rustade att åka och hälsa på mormor, det är nämligen något som kräver en viss emotionell investering.

Matfrieri?

Inte publikfrieri men nästan, ikväll när jag grillat tunna revbensspjäll, lagat äppel- och ananassallad, och serverat glass som efterrätt. Två glada döttrar, en styck glad make och en glad svärmor, bara hunden är olycklig. Han förstår inte varför fläskben inte passar i en boxermage.

Eftermiddagen har inneburit bad för make och döttrar medan jag gjort långkoksköttfärssås till morgondagens lasagne.
Imorgon ska jag dessutom göra egen ostkaka samt baka banankladdkaka med chokladchunks i (72% chocolat, bièn sûr).

Undrar om detta matmammandet är ett tecken på ett underliggande dåligt samvete över att jag på söndag styr kosan mot Tellberg och en veckas kursande då jag ska fokusera på mig själv?  Hmmmm kanske, iförgår var det hemlagad pesto m färsk pasta, kvistkörsbärstomater, parmaskinka, pinjenötter, igår middag hemlagad pizza,  och till lunch idag  egengjorda laxbaglar med avokado. Det är onekligen mycket tid som spenderats för att få glada munnar här hemma.


Robbed LindaK (again)

Lånar LaRedoutes stiltest av Linda K. Kan nog inte säga att det riktigt var med verkligheten överensstämmande när det untnämnde mig, småbarnsmamma från förorten, till CHIC. I wish it was true:

Du är CHIC

Du vill framhäva din personlighet med chica plagg och        accessoarer. Klassiskt men med en diskret elegans är något du gillar. Du     föredrar välskurna plagg i citychic stil.


Try it.

 

   

Nya fötter!

Efter en sommar med opererad fot, i gips och ortos är det nu underbart att få ha sommarfina fossingar. Tillbringade en stund hos fantastiska Lena på LiteExtra hudvård på Kista hälsocenter och nu mår fötterna som prinsessor. Detta är en oas, rekomenderas att besöka om man vill rå om sig själv och unna sig något utöver det vanliga.

image26

Cosmopoliten återkommer i ämnet  skönhetsvård i olika kulturer, detta då jag haft det som sport att prova på de lokala tjänsterna när jag rest.

Promenad längs Edsvikens strand

Vilket underbart sommrväder! Äntligen! Igår tog mamma, hunden och jag en promis längs Edsvikens strand. Förvisso var det så varmt att man smälte till en våt fläck men ändå underbart.

Min coola mamma och hund förevigade nedan.

image25

Rivjärn, inte som person utan i halsen

aj, aj, aj. Ont i halsen. Undrar om jag pratat för mycket (=legio) eller om jag lyckats fånga något virus? Det känns som om jag har ett rivjärn på ett snöre i halsen och som nu åker upp och ner för att travestera på en snappsvisa i dessa kräfttider. Kurs nästa vecka som jag absolut inte vill missa, Tällberg I shall be there.

Efteråtets stora tomhet

När jag gått och laddat inför en aktivitet, oavsett om det är en intervju, en tenta, ett tal, en förhandling, en presentation så innfinner sig en ödsligt stor tomhetskänsla i både kroppen och själen efter utfört värv. Det nästan ekar i skallen (ok, mer än vanligt). Igår kännde jag mig som en urkramad disktrasa och inte vet jag riktigt hur det gick heller. Det var bara tomt, tomt, tomt tomt....

Shopping

Har varit i stadens sus och dus både i tisdags och igår. Då blev det naturligtvis ett kall att gynna de lokala näringsidkarna.

Jeansjacka på Peak Performance rean.

Sjalkragestop i fuccsia (rea) och svart höstjacka Esprit.

Diverse kontorsmateriel Ordning & Reda, bland annat ett rött pennfodral för att få rätta skolstartkänslan som är obligatorisk i slutet av Augusti.

= Tisdagens shopping

image18Ondagens shopping var mycket mer begränsad:
Bruna stövletter från Topshop.


Grönt är skönt?

Ska av tvenne anledningar (shopping också, OK 3 anledningar) in till stan idag och tänkte "ärta" till mig och ta grönt som dominerande färg i outfiten fast det känns annars som grönt är dead out and cold. Fast jag gillar ju det jag ska ta på mig och trotsa min färgdemon (nej jag tror inte på sådana) som sitter på axeln oh säger "du skulle ha valt rött eller kornblått".

Enda abret är att jag måste släpa på lap, pärm, agenda mm.... kanske kan axelremen putta bort den fiktiva demonen.

UPDATE: ärtgröna jeans, grönvitrandig långärmad tisha, svarta ballerina, svart skärp, svart MCläderjacka, mina svarta solisar och svart handväska, jo jag kännde mig fin det gröna till trots.

H2O

När jag var 14 fick jag njursten av en kombination av upprepade uttorkningar och överdriven salmiakkonsumtion. Sedan dess har jag druckit mycket vatten. Gärna mer än 4 liter per dygn, ännu mer vid värme, träning, eventuellt alkoholintag och andra vätskekrävande/drivande aktiviteter. Det har sagts att det inte är nyttigt men för mig fungerar det alldeles utmärkt. Det ska dock vara icke kolsyrat, inte för kallt och helst gott. Det är tur att vi nu bor där vi bor för vattnet smakar förträffligt. Länge leve H2O!

Procrasinator del II

Varför, varför, varför? Jag borde skriva min karriärsanalys och göra fina STAR analyser av alla mina tjänster genom åren men av någon underlig anledning tycker jag att moppa golv är det skojsigaste som finns just nu.

Det känns som om jag var tillbaka på universitetet och led av tentaångest. Studentskan som hade det renaste skafferiet av alla dagen före tentorna - that was me.

Mormors lilla svarta

Igår, när Fridolina packade inför hemresan västerut hämtade jag en extra väska till henne (hmm, I wonder why) och då, serendipity, fann jag mormors lilla svarta mockacluch från 40-talet. Jag vill gå på fest med denna lilla svarta väska, snart.

image17

Färger

Jag är något av en matchningsfachist, vilket bekanskapskretsen genom åren ständigt påpekat. Jag jublar att det i vinter tillåts hela outfits i en enda färg.

Mina absoluta favoriter bland färger är SVART och RÖTT. Tidigare var grått också en favorit fram till jag upptäckte (färganalys på möhippa) att det var den sista färgen på jorden jag borde ha på mig. I höst sörjer jag verkligen min inkompatibilitet med grått. I perioder har rosa (alla sorter), vitt, beige, vinrött och i somras ärtgrönt passerat nålsögat men rött och svart är mina absoluta färgkompisar. Vampyrvarningen till trots.

Färg är viktigt! Matchning av färg är en livsnödvändighet (sagt med ett stort leende).

Tydligen delade jag in världen i "gladfärger" respektive "ledsenfärger" när jag var liten och nu har döttrarna tagit vid.
3-åringen i konversation med pappa;

- Pappa.
-Mmmm.
-Pappa, jag gillar inte de röda bussarna.
-Varför inte då?
-De matchar inte de blå bussarna, de blå tågen och den blå tunnelbanan.


Pro/con inför hösten

Härmar Linda Ks inför-hösten lista (stjäl inte, lånar med hänvisning, något andra Linda K läsare kan behöva lära sig).

PRO

Långstrump.
Passar mig förträffligt då jag ändå behöver ha stödstrumpa på ena benet någon månad till. Detta döljer russinvarningen.

Handskar: Defenitivt, uppskattar elegansfaktorn.

Bälten: Gärna, nästan med allt.

Blankt: Gammal favorit är tillbaka, dock inte i slimfit.

Kavajjackan: Mais oui, det blir perfa.

Sammet: Jaaaaaaaaaa!!!! Gärna i olika varianter (solid, brokad, silkesammet etc)

Rutigt: I'm a sucker for Burberry, men alla rutor går inte hem. Fast det är klar pepitarutigt är fint...det blir PRO.

Stickat: Jo, gärna i svart, eller rött, eller vitt, eller beige, eller.......

Skinn: Yes! Oui! Si! Sim! Ja! Hai! Passar min lite skarpa smak.

Kombos: Gillas oftast.

Stickad tönttröja: Har en halv släkt som pysslat med sådant så jag får stödja dessa näringar.

Trench: Ja, gillar film noir känslan.

Hundtandsmönstrat: Ja, känns som en fortsättning på sommaren.

Byxor: ja, i synnerhet nu när hög midja är tillbaka.

Knyt en knut: Scarveslådan är välfylld och många behöver rastas.

Polo: Ja, gärna svart.

Nya klackar: Ju högre desto bättre. En kvinna kan aldrig få för långa ben och jag räds inte höjder över 180cm öh.

Paljetter och nitar: I synnerhet det senare.

Reptil: I detaljer, ja.

Lackleggings: Ja, benen är äntligen tillbaka i gammal god form.

Färgmatchat från topp till tå: Matchat, ja det är ju jag.

Bikerjacka: Läckert, har två, en svart och en röd (surprise, surprise).

Rosa: Jo, gärna knall med svart.

Nåt på huvudet i hattväg: självklart. Detta är ett nödvändigt plagg.

Axlar: Mina egna är ju breda så det uppskattas när det är rätt.

Statementhalsband: JAAAAAA, med de maken har ritat är det bara att bejaka.

Comme si comme ça

Päls: Har aldrig burit men nu har mormor och mamma sagt att jag kan lägga rabarber på deras pälsar, frågan är vågar jag bära.

Tyll/chiffong: Gillar på andra, måste först hitta hur bära själv.

Contra

Glasögon: Har perfekt syn. Har tidigre införskaffat glasögon (2 par med fönsterglas) för att ge ett seriöst intryck i jobbet (i London) men reaktionerna var mer av "that look is so French Bitch Giselle" (det var under Couplings glansdagar).

Fjädrar. Nej, det känns lite unket.

Aviatorlooken: Inte övertygad ännu. Gillar den på män och blonda kvinnor men känner mig inte bekväm.

Hängslen: Behagen har nog blivit aningen för stora för bärandet av detta på ett elegant sätt, annars gammal favorit.

Volanger:
Nej, too flimsy.

Fläskläpp

Att förbereda inför läggning kan medföra vissa faror. Vid bus, hopp och studs (innan nedvarvningsdags) hoppade 3-åringen upp i min haka varpå jag perforerade min underläpp med ena framtanden. Aaaaaaaaajjjjjjj, vilken fläskläpp! Nu sitter jag still med en isbit mot läppen medan brudarna springer hej vilt fram och tillbaka på gräsmattan och kiknar av skratt. Hoppas läppen återgått till normal storlek tills på onsdag.

Mental förberedelse inför veckan

Trots att luften varit lite småruggig på eftermiddagen, har töserna övertalat pappa om att det är toppen att bada i Edsviken, brrrrrrr säger mamma med hänvisning till min latinska sida.

"Att göra" listan växer och jag hoppas på en ultraeffektiv vecka nästa vecka, så att jag betar av både det som är administrativt, exekutivt, det som tarvar skapande och framför allt det karriärsdanande. Huuuu "testet" på onsdag har börjat påverka mina franska nerver.Tur att jag har coaching inbokad dagen innan, även om jag ligger ohjälpligt efter med min karriärsanalys.

Så fort scannerhärket fungerar kommer Mistral recentionen från igår kväll. Dock har jag haft ett litet leende på läpparna hela dagen efter gårdagens makalösa måltid och morgonens mysiga uppvaknande då barnen fortfarande var hos mormor. Det var den lataste söndagsmorgonen på mer än tre år.

Mmmmmistral

Uppdatering om matupplevelsen Mistral kommer efter välbehövlig sömn. Den var dock extraordinär.

Wardrobe mood-swings

Det är helt makalöst. Igår var jag taggad. Jag planerade och kände att det jag tog på mig var rätt. Idag står jag i samma garderob och trots att där finns tillräckligt för att klä en olympisk trupp har jag inget att ta på mig. Garderob, av franskans garder robes dvs gömma (förvara , jag vet) kläder (klänningar, just making a point), jag tror baske mig att den har gjort det, gömt mina kläder vill säga.

UPDATE: I'm on my way and as it turns out there were still some dressable items in my wardrobe. Tack maken för Ditt tålamod, Du är fantastisk.

Kosmopolit - jobbar på det

Gjorde karttestet från visitedcountries.com och insåg att jag har en bit kvar tills jag är en sann kosmopolit. 40 länder ger dryga 17% av alla nuvarande nationer.


create your own visited countries map

Rödbetor & getost

Rödbetor med kyckling & chevre


Inspirerad av den underbara Leila har jag idag lagat färskarödbetor med chevre, cashewnötter, kycklingbröst i ugnen samt en ruccola / avokado / körsbärstomat / pinjenötter / parmesanost / balsamkräm sallad.

En liten ödmjuk uppvärmning inför kvällens Mistralbesök.

UPDATE: Detta är nu makens nya favoriträtt.

Seeeeeeg solig morgon

God morgon, men såååååå seeeeeeeeeeeeeg. Uppenbart att med åldern minskar uthålligheten vid utgång.  Lördag=mysig familjedag.

Trevligt, gott och glasögon på vift

Efter en mcket sympatisk kväll som slutade tidigt (tre trötta småbarnsmammor orkar inte mer) så upptäcker jag väl hemma att mina Gucci solisar fått fötter. De måste ha blivit kvar i soffan men funnit en ny ägarinna för de var inte kvar 20 minuter senare när jag ringde restaurangen. Miff, mina fina svarta solisar, borta, saknade men ej glömda.

Maten var mycket god, blomkålspurén rent himmelsk, champagnen sprudlande, vinet hade lagom mycket umpff och drinkarna var läckra. Servicen var tyvärr ojämn, 3 olika personer=3 vitt skilda nivåer. Om Du inte gillar det Du gör, gör något annat.

UPDATE: Personalen har hittat mina solglasögon, HURRA. Servicebetyget steg med detta.

Inför kvällen

Nu har jag valt ut vad ur garderoben som ska rastas. Precis som det känns att sommaren har kommit när man tar ut vita jeans så ligger hösten bakom hörnet när de svarta dito dammas av. Ett par av de svarta, eller de vita, en kvinna av idag kan inte ha för många jeans.Duschad, sminkad, klädd och strax klar för kvällens begivenheter. Det mest crazy som jag valt att göra är att bära två klockor bredvid varandra för tvillingeffekten, because frankly my dear size does matter. Gucci och DKNY leker tillsammans, mais comme toujours l'americain est le plus grand. Nu är jag glad och livet leker. Maken ska busa med döttrarna och verkar se fram emot ett dopp i Edsviken så stämningen är på topp.

image14

Mysig sommarkväll

I år har det varit tunnsått på myskvällar på altanen men ikväll har vi njutit av kräftor, ostar, gott sällskap och intellektuell stimulans. Just nu njuter vi alla av Tribalistas, varsin drink och mysigt ljussken medan vi byter tankar.

Gooooda kräftor

Fridolina, vad jag är stolt över att få vara Din vän.

Fridolina

Maken tar nu hunden på promenad.

God natt!

Noughties

Vad ska man använda för ord för detta deceniumet? Nolltalet? Engelsmännen har ju med BBC i bräschen anammat the noughties. Ett klar underbart uttryck, både språkligt och assosiationsmässigt  (the  naughties).

Planering inför fredagkväll

I'm a sucker for plans! Jag gillar att gå runt och fnula och planera, oavsett till vad. Just nu grunnar jag på vad jag ska ha på mig imorgon kväll, kläder, smycken, väska, smycken och make-up är trevliga tankesällskap.

Som enda brunett i sällskapet får jag kanske köra den lite dramatiska looken. En kväll för lite rött, både på mig och i mig. Red red wine...

Ersätta älsklingen - bara temporärt.

Då min älskling är på lagning, har jag fått gräva i gömmorna och hittade min Gucci med lackarmband, det var ett tag sedan så den får rastas även om den är lite "millenieskifte".  Sagan om den trasiga älsklingen fortsätter.


Ord jag saknar på svenska

To procrastinate - att skjuta upp till senare
Procrastinator -
någon som tenderar att göra ovan - ça veut dire moi.

Jag saknar detta ord som förklarar varför jag är ultraeffektiv när jag har hysteriskt mycket att göra medan när jag har det lugnt knappt kan tänka klart en tanke än mindre genomföra den.

Oh dear, my to-do-lists are only becoming longer, I wonder why?

Bagel - en dröm om N.Y.

Till lunch snurrade jag ihop en New Yorker with avocado dvs en bagel (med sesamfrön), philadelphiaost, rökt lax (salmon salar), röd lök och avokado dessutom körbärstomater vid sidan om. Mmmmmmmmm jag drömmer om en tokig shoppingspree i N.Y. medan jag äter. Start spreading the news......New York New Yoooork skriker restarmen, nåväl drömma kan man ju.

Stryka, stryka, stryka....

När jag känner irritation brukar aktiviteter som tarvar fokus för att bli bra vara bra för att irritationen ska släppa och humöret återvända. Morgonen har jag tillsammans med min gode makes surmula/stressade hjälp ägnat åt att ominstallera hela min dator samt att på egen hand installera Firefox, lägga över gamla bokmärkslänkar, bilder välbehövliga dokument etc. När jag var som allra mest stingslig gick jag upp och strök och vips försvann alla negativa tankar och lugnet återvände.

Nu funkar datorn och kläderna är nystrukna och doftar lavendel. Eau de Linge, comme c'est fraiche.

Lyckoköp!

I mina bubbliga, sprudlande tankar efter den lyckade intervjun och ett mycket lyckat telefonsamtal gick jag igår förbi Footlight och där stod mina nya skor. image1

Det var bara att resignera. Jag kommer att vara vassast på kontoret i dessa. Bäva grabbar, bäva (garv).

Av bara farten studsade jag vidare förbi Mrs H och köpte denna Kashmir/bomulls tunika/huvtröja på rea


N.B. Livet lekte, solen sken och jag bubblade vidare till tunnelbanan.

Ibland kan svart vara en gladfärg.

Happy purshases that are much welcome in my closet.

Tvärsäkra åsikter

om allt som hade med barnuppfostran hade jag innan jag fick mina egna knoddar.  En var "att jag kommer inte laga två olika måltider utan barnen får minsann lära sig att uppskatta olika sorters mat". Nu för tiden är jag absolut inte lika kategorisk.

Idag har jag återigen förberett två rätter till middag, till oss vuxna blir det gnocci med hemlagad pesto, romanticatomater, parmaskinka, pinjenötter medan barnen får gnocci med hemlagad tomat/paprika sås med köttbullar (de senare är tyvärr inte hemlagade). Visst jag gillar att laga mat men det blir lite väl mycket meck. Det är dock mitt val och det finns vissa rätter som mina små (på 3 resp snart 2) inte accepterar som jag inte vill vara förutan - pesto är en av dessa.

UPDATE: Alla gillade sin mat :-D Det var värt jobbet!

Trägen vinner

Tre trallande hönor ska ut i stolta hufvudstaden på fredag och undertecknad ska fixa bord... favvohaket var fullt enligt hovis igår men fick bord när jag ringde idag (dock inte snorkiga hovisen utan trevliga ägaren som svarade). Topp!!! Vi ska ha det välförtjänt kul utan män och barn. ...when you find a perfect match

Det är en underbart sprudlande bubblande känsla när man företar sig något utan förväntningar och allt helt plötsligt stämmer. Intervjun idag gick bra och det känndes så skönt, jag är vidare till nästa steg. Det kommer att vara mer pirrigt eftersom nu är det helt plötsligt något jag vill ha/vill tillhöra, dessutom ligger det ett betydande moment av prestation i nästa omgång så mina krav på mig själv kommer vara på topp.

Tillplattad

Eftersom jag kännde mig lite tillplattad tidigare idag var det helt logiskt att inhandla en platttång och skyddsspray (till håret) på NK. En bra med keramikplatta så jag kan intervjuas i stil imorgon.... och inte känna mig platt. Påminna mig själv att inte använda platityder imorgon.

8veckor utan älskling...

8, åtta, jag repeterar 8 veckor utan min älskade....klocka. För andra gången i år ska min morgongåva på reparation (denna gång helt pga mig) till Holland. Lyckades slå av kronan när jag gungade S i trädgården. Saknar den redan och känner mig naken, oklädd.

Mångfasseterat

"Snubblade" förbi Berzeliterassen strax innan Whyreds SS08 visning. Oj vad många vackra människor.  Folk som helt utan ansträngning är fullständigt "rätt", andra som ansträngt sig till tänderna utan att vara det minsta stylish, folk som ansträngt sig extremt att ge ett helt "couldn't care less" intryck och faktiskt lyckas, andra inte. Publiken var tämligen homogen.

Rapporter från själva visningen säger att den var snygg, mångfasseterad på gränsen till spretig. Jag misslyckades dock att själv se den (som jag skuölle ha fotat).  So no catwalk  4 me - only the walk of shame.

Effortless stylish - that would be so nice - I guess that should be something to strive for.

Kappahl vs. Lindex

Oh neeeeej, var min initiala starka reaktion (styrkan förvånade både mig och de i min närhet), inte nu när Lindex tagit sitt varumärket ur pensionärsträsket. Inget ont om de grå pantrarna men Lindex var tidigare något min för min mormor och möjligen min mamma innan företaget hottade upp sina kollektioner, bytte stil, modeller mm och blev helt accepterade av lattemammor, coola mormödrar, barn och i vissa fall till och med av modemedvetna tonåringar. 

Lindex har gått från lägsta till medel kastet i masskonsumtionens klädmärken medan Kappahl ohjälpligt (?) cementerat fast sig i det blå/vita arvet från korporationens glansdagar. Jag kan förstå drivkrafterna bakom idén men jag tror inte på ett samgående av L&K om det är Kappahl som sväljer Lindex, tvärtom kanske men inte som nu....

Varumärken är sköra och konsumenterna vill nog inte bli "kappahlade" så även om börskursen för Lindex rusade vid beskedet igår tror jag att det långsiktigt vore mindre bra. Det vore dock intressant med ett svenskt teko företag som på allvar kunde ge H&M en match men detta är inte en sådan kandidat.

Välkommen till min nya blogg!

Hej, snart snart får jag ordning på lay-out och då börjar bloggandet.....

RSS 2.0