Morsomt i Oslo

Idag var det en klassisk "överdagentripp" å jobbets vägnar som skulle klaras av. När det är ett tight körschema i vanliga fall för att få vardagen att gå ihop så krävs det extra insatser när någon i familjen ska iväg på tjänsteresa. Denna någon är oftast jag även om jag drastiskt minskat detta. På förra jobbet var tanken att jag skulle "pendla" mellan Hong Kong, London, Milano, Rom, Sidney och Kista, då valde jag walk-over alternativet. Det var inte värt insatsen att fortsätta det spelet.

I nya jobbet är destinationerna inte lika glammiga men man får göra det bästa av saken.  Idag inträffade flera  små saker som fick mig att dra på mungiporna. Med taxin på väg från Gardemoen till kontoret passerade vi Helsfyr så nu vet jag vart folk ber mig att dra ibland. I Helsfyr har de dessutom en Carglass filial vid namn Hurtigrutan vilket jag fann lite småfyndigt. På flyplatsen "pep" det om mig som vanligt  (jag är ju mörkhårig och brunögd) och jag fick ta av mig mina stövlar för röntgen av dem, varpå säkerhetsgubben höll på att ge dem till killen efter mig som också röntgat sina kängor. Stövlarna var höga i dammodell med snörning fram medan kängorna var båtar i väldigt maskulin tappning. Den mörke fransosen (som det också pipit om) och jag skrattade gott åt tanken åt att vi skulle tågat iväg med varandras dojjor och vad det gjort åt våra  respektive välmatchade outfits.

Insåg dessutom idag att jag har nått ett nytt stadie av mognad. Jag är mindre "trigger happy" utan lyckades hålla god min i elakt spel säkert förvissad om att jag kommer att vinna kriget om jag inte tar fajten idag. Det gjorde mig småputtrigt nöjd och stolt. Erfarenhet är skönt att ha.

Nu har jag hunnit hem, gått ut med grannar och hund, nattat två barn, tvättat två maskiner tvätt samt förberett morgondagen. Då bär det av till Malmö. I'm back on square one.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0