Bättre än väntat

Familjeturen i fjällen blev helt underbar. Absolut bättre än förväntat, båda barnen älskade skidåkning och kan nu åka knapplift på egen hand och ta sig ner helskinnade för backarna. Vi har med blandade känslor kört en del med selar på slutet då båda töserna visade sig vara fartglada och inte helt omdömesgilla. Vår 3,5-åring tycker att en svart brant gör sig bäst som störtlopp vilket är en hälsofara både för henne själv och omgivningen. Hon tyckte dessutom att hennes mamma var en klenis som inte ville hoppa i de stora hoppen med henne vilket hennes pappa glatt gjort. Tjejerna sjunger lyckligt i såväl lift som pist vilket är fantastiskt roligt för medåkande förälder.

Mer om fjällturen kommer.

Packa packa packa

Den initierade vet att jag inte gillar att packa. Denna gång har jag dock återgott till forntida takter och skrivit packlista, veckomatsedel, att-inhandlalista, attgöralista och helt plötsligt känns allt mycket enklare. Det innebär att efter 7 km i spåret blir det nu FIXPACKKÖRRALLY!

Vilken väska!

Kunde naturligtvis inte motstå väsktestet efter att ha läst Linda K och maken tyckte resultatet var spot on. Måste medge att kändes lite för close to home att läsa det ikväll eftersom det är så det känns i min nya jobbmiljö. They either love or hate me...

DU ÄR EN SVART CHANEL 2.55

Classy as hell, quiltad, cool och skarp. Du kan lätt ge lite fel intryck med dina guldkedjor. Du kan ibland uppfattas som kall, men framför allt är du ju SVINDYR ? vilket innebär att folk antingen älskar eller hatar dig. Gemensamt för alla är dock att de avundas din svala, snygga, sofistikerade stil. Tänk på det när de ger dig onda blickar i ryggen...

Det roliga i kråksången är att jag idag använde en svart, quiltad lackväska från MaxMara med en guldfärgad dragkedja.

 

 


UPS, UPS where art thou?

Mina Burberry-persedlar har inte dykt upp, var kan de vara? På väg med UPS påstås det, well hurry, hurry I can't wait much longer.

UPDATE: UPS har levererat till jobbreceptionen medan jag var off-site på ledningsgruppsarbete, imorgon åker vi till fjällen en vecka och sedan ska jag på två dagars kurs. Summa sumarum jag får öva mitt obefintliga tålamod i ytterligare 10 dagar. GRRRRRR.

UPDATE II: Allt passade och känns väldigt bra, den som väntar på något gott....

Onödig rädsla

Nu ska jag tåga ut med hunden på morgonpromenad. Dessvärre är jag rädd. Det är onödigt för sannolikheten att jag ska träffa någon illasinnad i skogen så här dags är i princip obefintlig men likväl är jag skraj. Jag vet att jag kommer att gå i hysteriskt tempo med en isklump i magen och titta mig runt omkring som om nacken hade kullager samt ha kopplet redo att svinga med metalldelen om någon ens vågar komma i närheten.

Trevligt att råkas

Medan Anna och jag satt på Reisen och åt lunch kom en gemensam gammal kollega fram till oss och hälsade samt förhörde sig om vad vi pysslade med nuförtiden. Kollegan själv gjorde en ansats att berätta vad hon numer sysselsätter sig med då både Anna och jag artigt indikerade att vi visste. Ex-kollegan i fråga har fått ett medialt väldigt synligt jobb att vi inte kunnat undgå det. Understrykas bör att vi gärna unnar henne framgången och är uppriktigt glada å hennes vägnar. Det var synnerligen trevligt att råkas, tillika att hon tog initiativet att komma fram för det hade vi knappt vågat själva. Varför är det så? Vi svenska stoppar ner våra egon så långt ner helt i onödan. Hon skulle säkert uppskattat om vi vågat oss fram, nu var det tur att hon är så trygg i sig själv och så väluppfostrad att hon tog initiativet. Värt att minnas om man själv skulle bli framgångsrik, folk undviker att gå fram pga rädslan att framstå som framfusiga, inte för att de glömt bort dig eller missunnar dig framgången.

Soliga Söder

Idag var ett lunchmöte inbokat i Gamla Stan så jag tog mig en härlig promenad från Marievik över söder. Det var underbart skönt, så skönt att jag efter uträttat värv, trevlig lunch och med inspirationsbanken fylld tågade tillbaka samma väg. Stockholm är vackert.


Efterlängtad sol

Idag sken solen och det blev en härligt lång promenad i Lottas och hundens sällskap. Vi hann avhandla alla livets stora frågor och små trivialiteter, som sig bör vänner emellan. Who needs therapy when you have real friends?

Totalrenovering

Londontrojkan möttes upp idag för att skämma bort oss själva ordentligt. Vi styrde kosan till Lena och Karolina på Lite Extra som dukat upp med frukt, ost, vin och tryfflar. Väl där var det bara att njuta av totalbehandling av kropp och ansikte. Mmmmmmmmm vad skönt.

Skön löpning i regn

Imorse gav jag mig äntligen ut på ett första pass i löpspåret, 7 km i småstrilande regn under en jämngrå himmel. Enda sällskapet var hunden. Det var toppenskönt.

Prioriteringar

Livet som heltidsarbetande småbarnsmamma är ett konstant jonglerande och prioriterande. Mitt nya jobb är underbart utmanande, underhållande och stimulerande och jag älskar det. Än så länge är kraven på jobbet rimliga och flexibiliteten tillräcklig för att klara av att vara en närvarande mamma med kraft och energi. Det som dock har åkt långt ner på prioriteringslistan är allt det som tidigare var mitt privata liv. Träning, teater, dans, musik, vänner, resor, restaurangbesök, listan skulle kunna göras oändlig. Det jag saknar absolut mest och som jag har framför ögonen att få in i livspusslet är TRÄNING, regelbunden, utmanande, utvecklande och rolig träning. Det gör nämligen mig till en roligare, friskare och gladare människa, mamma, vän, maka, chef, anställd, dotter, ja i alla former.

http://www.poster.net/da-vinci-leonardo/da-vinci-leonardo-proportions-of-the-human-figure-8500004.jpg

Mamma, vad är döden?

Idag kom jag hem tidigare än planerat från Malmö varpå jag hann hämta guldklimparna på dagis. Yippie!!! Väl i den lilla röda (bilen, för oinvigda) börjar T på 3,5 år avfyra en tirad med frågor, ett urval;

-Mamma kommer jag dö?
-Kommer du dö?
-Dör alla?
-Gör det ont att dö?
-Vad händer när man dör?
-Har änglar gummistövlar?
-Kan änglar öppna dörrar?
-Har änglar ögon?

Raden av frågor tog inte slut. Tur i oturen att jag preventivt (anande att frågor skulle dyka upp förr eller senare) köpt "Dödenboken" av Pernilla Stafelt. Innan jag plockade fram boken hann vi gå igenom ett brett spektrum av känslor där värst var att dottern med tårarna sprutande skriker "jag vill inte dö, jag vill inte att du ska dö". Föräldrarskap är utvecklande, och som allt utvecklande bitvis svårt men oj vad spännande.

Mål Moln Måla

Igår var jag klart laddad nu sitter jag här och.... nada. Det är lätt att säga jag ska göra si mer och så mindre men det är ju inga riktiga mål. Varför är det så lätt att ta yrkeslivet på blodigt allvar medan privatlivet får nöja sig med en klackspark?

Målsättning

På jobbet har jag skickat in förslag på mål för mig och mitt affärsområde till min chef. Realistiska men ambitiösa, mätbara, konkreta och tidsatta allt enligt SMART metoden.

Specific
Measurable
Acheivable
Realistic
Time-bound

Det är självklart att jag gör så med mina proffesionella mål, men jag ska också göra det med mina egna privata mål för 2008.  Målsättning kommer!

Morsomt i Oslo

Idag var det en klassisk "överdagentripp" å jobbets vägnar som skulle klaras av. När det är ett tight körschema i vanliga fall för att få vardagen att gå ihop så krävs det extra insatser när någon i familjen ska iväg på tjänsteresa. Denna någon är oftast jag även om jag drastiskt minskat detta. På förra jobbet var tanken att jag skulle "pendla" mellan Hong Kong, London, Milano, Rom, Sidney och Kista, då valde jag walk-over alternativet. Det var inte värt insatsen att fortsätta det spelet.

I nya jobbet är destinationerna inte lika glammiga men man får göra det bästa av saken.  Idag inträffade flera  små saker som fick mig att dra på mungiporna. Med taxin på väg från Gardemoen till kontoret passerade vi Helsfyr så nu vet jag vart folk ber mig att dra ibland. I Helsfyr har de dessutom en Carglass filial vid namn Hurtigrutan vilket jag fann lite småfyndigt. På flyplatsen "pep" det om mig som vanligt  (jag är ju mörkhårig och brunögd) och jag fick ta av mig mina stövlar för röntgen av dem, varpå säkerhetsgubben höll på att ge dem till killen efter mig som också röntgat sina kängor. Stövlarna var höga i dammodell med snörning fram medan kängorna var båtar i väldigt maskulin tappning. Den mörke fransosen (som det också pipit om) och jag skrattade gott åt tanken åt att vi skulle tågat iväg med varandras dojjor och vad det gjort åt våra  respektive välmatchade outfits.

Insåg dessutom idag att jag har nått ett nytt stadie av mognad. Jag är mindre "trigger happy" utan lyckades hålla god min i elakt spel säkert förvissad om att jag kommer att vinna kriget om jag inte tar fajten idag. Det gjorde mig småputtrigt nöjd och stolt. Erfarenhet är skönt att ha.

Nu har jag hunnit hem, gått ut med grannar och hund, nattat två barn, tvättat två maskiner tvätt samt förberett morgondagen. Då bär det av till Malmö. I'm back on square one.
 

Akkurat

Imorgon bär det av över dagen till Oslo.

Så var det dags igen

Nu är vi åter tillbaka i hämta, lämna,jobba, gå trallen. En dag och känslan av att vara jagad är tillbaka. Min dag på jobbet var både ultraeffektiv och lång, jag har dessutom hunnit springa i skogen, lämna på dagis, duscha två döttrar och natta dem med "Mamma Mu får ett sår", tvätta två maskiner tvätt, skriva inköpslista åt maken samt allmänt röja upp, likväl känner jag att jag inte räcker till.

Småbarnsliv är ingen lek, men ändå underbart.

Saknade småttisar

Det största i mitt liv är min familj. Ibland slår insikten till som en hammare mitt mellan ögonen. Just nu ska maken och jag i gemensm tropp åka för att hämta det bästa vi gjort tillsammans, våra döttrar.

Sedan ska vi som hel familj äta barnens aktuella favoritmat, sushi och fortsätta in på Disney on Ice i globen. Det blir en mysig avslutning på jullovet.

Vardagligt vemod

Dagens känsla är vemod. Lite flyktigt och svårt att sätta fingret på men ändå en känsla som genomsyrar allt jag tar mig för idag. Vemod över människors litenhet och vad dålig självkänsla kan göra. Inte min självkänsla men en god(?) väns och min besvikelse öven att hon inte var större än så.

Pristet man betalar för  vara stark, sticka ut, ha kraft och driv är inte sällan utanförskap. In the precense of perceived greatness there is often fear that ones own inabilities may become blatant. Fast jag vägrar försöka gå i färg med tapeten, jag tillbringade tiden från 8 års ålder till 25 att febrilt försöka passa in utan att lyckas nämnvärt. Sedan dess har jag försökt att vara sann mot mig själv och mina nära vilket är bättre för alla parter. Jag är jag, jag är älskad och jag älskar det.

Hälften fel

Maken ringde just. Han har åkt iväg med en kavaj tillhörande en kostym och byxor till en annan. Skulle hans fantastiska fru kunna ta med sig de andra byxorna?

Hmmmmm, jo jag gör det.

Mrs Adams, I presume?

Nu har jag gjort något jag i min ungdom aldrig trodde jag skulle göra. Jag har plattångat håret. Eftersom jag är en naturlig mörk brunett med normalt spiiiiiiikrakt hår har jag alltid suktat efter ljusare lockar. Som liten var det blonda "Nellie i lilla huset på prärienlockar" som var i fokus för min längtan medan i tonåren hägrade rödtonade "juliarobertslockar".  Efter barnens ankomst har mit hår fått lite ofrivilligt fall (efter att jag klippte av 75cm). Nu har håret börjat bli långt igen men man kan fortfarande ana lite fall i nacken. För att inte gå ut med en halv frisyr (som bara ser bra ut framifrån även kallat bakful) har jag idag lärt mig bemästra en plattång.

Nu skymtar man återigen min likhet med Morticia.....

Back in the saddle again

Nu har vi bokat in vår första vintersemester sedan barnens ankomst. Jag som innan studierna snittade över 200 dagar på snö per år, två år i rad, har de senaste 4 åren inte stått på en bräda alls. Nu blir det en smygstart med en vecka i Kläppen tillsammans med svärföräldrarna (läs barnvakter). Maken och jag har insett att våra gamla favvoorter Serre Chevalier, Kittelfjäll, Val Morel, La Grave, och Riksgränsen får vänta till barnen är större. Nu är det familjeskidåkning och knapplift som hägrar. Cosmopolit får lägga lössnö, Chileåkning och raviner i drömlandet och konfrontera barnbackar, hjälmfotingar och skidskola istället. Det blir nog alldeles underbart.

Grattis!!!

Christina, du fantastiska kvinna!!!!! Bra jobbat! Grattis T, du kommer bli en hyvens storasyster och grattis A. Nu är ni stoooor familj. Fick reda på det av J-A igår då jag bytt SIM kort. Kram på er alla fem.

Kontentan? -Jag trivs.

Igår var jag inne en sväng på kontoret och insåg till min stora glädje att jag trivs med mitt jobb. Jag har inte haft så här kul på jobbet sedan jag bodde i Lissabon. Ett leende breder ut sig över mina anletsdrag när jag tar hissen från det cementgrå kallgaraget till kontoret. Det känns helrätt!

Mysmorgon

Tjejerna som har makten över tempot i vår familj har haft vänligheten att ta en mysmorgon med sina föräldrar. Det är nog bland det bästa med familjeliv, denna naturliga goskärlek man som mamma får. Imorse vaknade jag av tass, tass, tass. Det underbara ljudet av två par barnfötter som fort fort sprang över trägolvet för att sedan hoppa upp på min sida sängen med ett leende "maaaammma" och ett bubblande skrattande "sova dig mamma".

Nu är det dock dags att kliva upp, gå en sväng med hunden, inhandla födelsedagspresent, packa döttrarnas övernattnings-kit, köra dem till mina föräldrar och sedan göra sig festfin. Jag tar sällskap med Lotta och Niklas till kalaset då maken har konsert med gospelkören och ansluter senare. Ha en härlig lördag.

Vacker vinterdag

Idag är det en vacker vit vinterdag som ropar snöbus, snöbus, snöbus. Maken ska få nöjet att göra just detta med tjejern medan jag måste svänga om kontoret, bläääää. Först ska jag dock ut med vår gode hund. Det ska bli härligt.

Förtroende förtjänar man

Läste just att allmänhetens förtroende för poliskåren aldrig varit lägre. Det förstår jag. Det är faktiskt så att jag absolut inte litar på polisskrået idag. Detta baserar jag dels på den mediabild jag fått mig till livs, dels allmän brottsstatestik men framför allt mina egna upplevelser av att bo i samma område som en polisfamilj. En familj där båda är poliser och där de var de enda i området som uppenbart sket i alla lagar. De körde konsekvent för fort, körde mot enkelriktat som regel, barnen skjutsade på moped utan hjälmar, de använde svart arbetskraft, de plockade inte upp efter hunden, ene sonen körde en övertrimmad epatraktor och detta var de mest flagranta företeelserna som man inte behövde anstränga sig för att se. Själv var jag för feg för att säga något men den av grannarna som vågade blev hotad. Nu har "poliserna" flyttat och vi i grannskapet är väldigt glada för det.

Snörvel

Idag har min "ickeförkylning" som legat på lur sedan November äntligen brutit ut. Cosmopolit som aldrig är sjuk, det är ingen överdrift , jag jobbade 12 år på mitt förra jobb utan en enda sjukskrivningsdag, har idag däckat. Maken var ute i snön med tjejerna, de åkte bob, byggde snögubbe och hade varm choklad i termos, clementiner och pepparkakor med sig medan jag låg hemma och sov.

Nu hoppas jag att all huvudvärk, rassel, host och snörvel viker hädan för vi ska på kalas på lördag. Pillervägrande Cosmopoliten får nog krypa till Canossa och ta en Alvedon trots allt.

http://www.astrazeneca.se/gUserFiles/Alvedon-tablettThumb.jpg

Länge sedan lista

Det var länge sedan jag gjorde någon lista så nu följer jag mariakodens exempel:


Vilken svordom använder du mest? H****te!

Äger du en iPod? Nej, två (varav en är röd)

Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 05.45 men senast den ringde var innan julen...

Hur många resväskor äger du? Vet inte, över dussinet. Har man varit internationellt handelsresande i över 10 år sätter det sina spår.

Använder du flip-flops? Ja, på stranden i MG när sanden är för varm

Var köper du dina matvaror ifrån? Vinn

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Nuförtiden ta, när jag var yngre (mer bildfager) vara med

Vilken var den senaste filmen du såg? Asterix och britterna (med barnen utan dem blir det Bröderna Grimm)

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Efter en julledighet med min egen barnfamilj vore ledigt med vän uppfriskande (så "får" man inte välja men jag uppskattar både och)

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Det beror på hur mycket, värdepapper i någon form.

Har någon någonsin kallat dig lat? Klassföreståndare i fjärde klass

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nix

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Tribalistas

Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? alltid Prince

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Ja, det är ju en hemlis.

Vad åt du till middag senast? Färsk taglione med rödpaprikasås, parmesanost och pinjenötter.

Använder du huvtröjor? Sällan

Kan du vissla? Ja

Vem var den senaste som ringde dig? Stefan, min nya säljchef

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Berg&dalbana

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Vaddå tror?

Vilket riktnummer befinner du dig i? 08 (*nynnar* club 08 ifrån Stockholms stad...)

Tittade du på tecknat när du var liten? Når det fanns att tillgå

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? För litet, van vid Colombo Lissabon.

Hur många syskon har du? 1

Är du blyg inför det motsatta könet? Nej

Vilken film kan du alla replikerna till? Grease, Flashdance, The Scarlett Pimpenell, You've got mail mfl

Äger du några band t-shirts? The Smiths, The Cure, PINK, Prince,

När flög du senast? Första advent

Hur många stolar står kring ditt köksbord? 10

Läser du för skojs skull? Skoj inte alltid, men av eget val ja, ofta och mycket.

Pratar du några andra språk? Ja, 5 andra än svenska

Diskar du din egen disk? Jag sätter igång min egen diskmaskin, ja.

Har du gråtit offentligt? Ja

Har du en stationär dator eller en laptop? Laptops, fast vi har några burkar för lagring och de har jag ju inte i knät

Försöker du alltid lära dig nya saker? Ja, jämt

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Nej, bläääää och urk

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Spelar ingen roll

Kan du kasta macka? Ja

Har du någonsin varit på Jamaica? Nix

Vad har du med dig in på bion? Biljetten? Maken? Förväntan?

Vem var din favoritlärare och varför? Rita B. för sitt patos

Har du dejtat någon av en annan religion? Jo, någonra katoliker

Vad har du för väder? Snö

Har du en favoritblogg? Flera, Linda K & Snowracer är två favvosar

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Litteraturhistoria

Gillar du att flyga? Jag älskade det innan jag fick barn.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Humor, Snällhet, Genorositet, Integritet, Intellekt

När sov du senast på golvet? Basketläger på gymnasiet

Vilken är din favoritdrink? En orginal Caipirinha, helst i SP

Din pappas hemstad? VRSA (Vila Real de Santo Antonio)

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Innan jag fick barn 4, nu 8.

Är dina dagar fullbokade och stressiga? Fullbokade ja, stressiga inte alltid.

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Trubbel? Nej men tillsägelserna var oräknerliga

Vilken är din favoritfrukt? Passionsfrukt

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nej men sockerhalten

Hur gammal blir du nästa födelsedag? 38

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Ja, riktigt streberaktig.

Tror du på liv på andra planeter? Någonstans finns det väl något?

Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Yngsta dottern

Tror du att Gud är man eller kvinna? För provokationen kvinna annars genusneutral

Vad var det senaste du åt? 1 pistagenöt

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Alla sorter

Hur valde dina föräldrar ditt namn? Efter vad det tyckte om samt vad som lät bra med efternamnet

Gillar du senap? Tja, det är OK

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Kom igen!

Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Innan barnen, gladeligen men nu nix!

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Många och ingen, funderar då och då som på ett "Sliding Doors" koncept,vad olika val jag fattat inneburit för skeenden i mitt liv. Det finns vägval som varit avgörande.

Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej

Tycker du om att krama folk? Folk? Jag gillar att krama "de mina"

Skulle du säga att du är trendig? Nej, I wish I was stylish though

Äger du en digitalkamera? ja

Vilka kändisar har du blivit jämförd med? I min "ungdom" Sophia Loren, Demi Moore, Catherine Zeta-Jones, Minnie Driver, Angelina Jolie (allt detta fantastiskt skrattretande men "brunetter är ju så lika" eller bara dåliga raggningsrepliker)

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja.

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Många

Vad är du allergisk mot? Trångsynthet och dumhet

Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Sebastian eller Pascal

 

Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Frida H och Snowracer, för ingen av dem kommer göra listan.


Snölandskap

2008 välkomnas av ett mjukt vitt snöfall. Allt ter sig lite vackrare, ljusare och hoppingivande idag.

Ett nytt år har börjat

I glada vänners lag, med en känsla av förhoppning har det nya året inletts. Gott nytt år, ta väl vara på alla nya möjligheter som bjuds och sov gott.

RSS 2.0